Loď se maskovala za ostrov. Minolovka uprchla Japoncům nevšední lstí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     05.07.2024 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Znělo to jako blouznivý nápad. Předstírat, že je vojenská loď kusem země? Jenže posádka komandéra-poručíka van Mierta na to vsadila vlastní životy. Palubu maskovala kusy lián, „vysazovala“ na ní stromy. Skoro dadaistická taktika vydávat se za tropický ostrov jí vyšla. Utekla Japoncům z Jávy až do Austrálie. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Opičí ostrov, na který je přístup přísně zakázán

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     19.04.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Ostrov Morgan Island, nacházející se u pobřeží Jižní Karolíny, nedostatkem turistického zájmu netrpí. Krouží kolem něj řada vyhlídkových lodí, žádný člen jejich posádky však na ostrov, posetý vzrostlými duby a hustými křovinami a disponující písečnými plážemi, vstoupit nesmí. Jeho obyvateli jsou totiž opice. Jasně viditelné cedule lidem vstup na ostrov zakazují. Obývají jej totiž makakové

 

Před milionem let bylo Grónsko zelenou tundrou porostlou květy

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.08.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Zkamenělé květy ze vzorků odebraných ze středu ostrova svědčí o tom, že kdysi dávno byl největší ostrov světa zelený. Ostatně anglický název ostrova „Greenland“ znamená v doslovném překladu „Zelená země“. Ačkoliv je Grónsko geograficky součástí severoamerického kontinentu, je politicky a kulturně již více než tisíc let spojeno s Evropou. V 10. století ostrov osídlili Vikingové,

 

Legenda trapnosti. Mistr Ashida Kim prostě věří, že je nindžou

Zdroj Zdroj: idnes.cz     27.03.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Na instruktážních videích komicky nadskakuje, třepe rukama, kope nožkama, hopsá kolem svých soupeřů. Prezentuje smrtící bojové umění, jak si ho představuje sedmileté dítě. Rovněž levituje, odvrací rány pohledem. Předvádí lsti a triky nindžů. Ashida Kim žije svým kultem, který je tak chvástavý, trapný a houževnatý, až je obdivuhodný.

 

Polští lékaři využili strachu nacistů z tyfu, lstí zachránili tisíce lidí

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.08.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Celá konstrukce lží byla rafinovaná, ale nadmíru riskantní. Trefovala se do strachu nacistických okupantů Polska. Strachu z tyfu. Lékař Eugeniusz Łazowski si vymyslel jeho epidemii a se svým kolegou Stanisławem Matulewiczem ji simuloval. Tak úspěšně, že díky tomu přežily v „nakažených“ oblastech a kolem tisíce lidí.

 

Podvodné zprávy a padělaná mapa. USA popohnal do války reálný James Bond

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.10.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

V roce 1940 žilo na území Spojených států přes 130 milionů obyvatel. Probíhající válka v Evropě se jich příliš netýkala, lidé chtěli mír a nestáli o další nákladné dobrodružství. Jejich názor dokázal s pomocí lstí a lží změnit jediný agent britské tajné služby. Jeho esem se stala padělaná mapa, která Američany vyděsila.

 

Do světa fotky jsem se propašovala lstí, říká autorka kalendáře Pirelli

Zdroj Zdroj: idnes.cz     13.11.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Trochu zvláštní, sexy, lehce neústupná, mírně šílená. Taková prý byla jako mladá dívka. I ony vlastnosti se teď jistě vpisují do její tvorby. I proto je její módní fotografie ovlivněná jejími soukromými hrátkami s polaroidovými autoportréty. Fotografie znamená komunikaci a svobodu, říká Emma Summertonová. Umělkyně, která tvořila kalendář Pirelli 2023.

 

Tasmánská náčelnice vedla krutou odplatu. Kolonizaci však nezabránila

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.08.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Bělošští vetřelci z ní udělali sexuální otrokyni, služku. Ale nezlomili ji. Uprchla a chtěla se mstít a svou Tasmánii kolonizátorům vyrvat z rukou. Šokovala je lstivou a umnou partyzánskou technikou boje. Též nemilosrdností. Náčelnice Tarenorerer se stala ikonou aboridžinského odporu. Jenže její cestě již doba nepřála.

 

Noc na sněhu vám srovná myšlenky. Přečtěte si, jak během ní nezemřít

Zdroj Zdroj: idnes.cz     06.02.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Překonáte sama sebe, dokážete si, že to dáte. Ale nejen to. Vyčistíte si hlavu, dopřejete si nevšední zážitek, romantický, drsný, ojedinělý. Přečtěte si příběh z magazínu Víkend, co vám noc ve stanu na sněhu přinese a co k ní budete potřebovat, abyste se do rána nezměnili v ledový rampouch.

 

OBRAZEM: Salta, vějíře vody a taneční duet nad hladinou Vltavy

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.07.2024 (14:00)     Sekcia zajimavosti

Hladina Vltavy vpodvečer ožila nevšední akcí. Uskutečnila se tu působivá show coby živá upoutávka na 25. ročník skokanské soutěže Highjump Hříměždice. Ta se letos koná 2. a 3. srpna ve známém středočeském lomu u Příbrami. Warm-up předvedl triky na hladině, mistrně ovládaný flyboard a skoky do vody.

 

Masturbace v práci už nemusí být hřích, firma ji nabízí jako benefit

Zdroj Zdroj: idnes.cz     12.07.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Je to nevšední a pionýrský benefit, s podnikáním korporace, která ho zavedla, však zcela souzní. Firma Lust Films totiž produkuje feministické pornografické filmy. Personálu nabízí během pracovní doby třicetiminutovou pauzu, kterou mohou zaměstnanci využít pro sexuální sólo uspokojení.

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy