Jak v létě nepodcenit pitný režim

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.08.2024 (15:37)     Sekcia zajímavosti

Nedostatek tekutin v parném létě může přivodit nepříjemné zdravotní komplikace. Dehydratace, zvlášť při fyzické aktivitě, nastupuje velmi rychle a v některých případech vede až k selhání organismu. Přesná potřeba tekutin je u každého individuální, lékaři ale doporučují dbát na jejich pravidelný přísun, zejména při vyšších teplotách. Nevhodné jsou v letních vedrech alkoholické nápoje, zejména tvrdý celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Špatný pitný režim může za únavu i zápach z úst

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     17.06.2021 (13:05)     Sekcia zajimavosti

Pocit únavy, výkyvy nálad, suchá pokožka, hlubší vrásky i přibírání na váze. To vše mohou být příznaky špatného pitného režimu a dehydratace organismu. Pravidelný příjem tekutin nabývá na důležitosti zvlášť v horkém létě. Při kterých signálech svého těla je třeba zpozornět?   Lidské tělo tvoří z více než 70 % voda a bez dostatečného pitného

 

Levně a účinně ke zdraví. Pijte vodu, radí studie

Zdroj Zdroj: idnes.cz     25.02.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Nedostatečná konzumace vody zrychluje biologické stárnutí, dobrý pitný režim prodlužuje zdravý život bez chorob, brání předčasnému úmrtí. Dostatečnému pití vody skládá aktuální studie bezpočet poct. Vychází přitom z dat o víc než jedenácti tisícovkách lidí, které sledovala po pětadvacet let.

 

Jsme 109 Sangmu! Po pornu v Severní Koreji slídí zvláštní agenti

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.01.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Režim je třeba bránit proti ohrožením zvenku i zevnitř. Jedním z nepřátel Severní Koreje je závadné chování, to potírá speciální agentská síť. Zaměřuje se i na porno. „Režim považuje sex spolu s alkoholem za konec socialismu,“ sdělil někdejší agent Centra pro severokorejská lidská práva.

 

Jak dlouho spát, stát, hýbat se. Studie zkoumala optimální denní režim

Zdroj Zdroj: idnes.cz     17.05.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Hýbat se je zdravější než sedět, spánek se nemá podceňovat. Základní náhled máme všichni. Jenže jak poskládat denní režim co nejzdravěji? Kolik přesně si dopřát lehčí aktivity, jak dlouho se věnovat námaze střední až energické intenzity, nakolik omezit sezení? S ohledem na kardiovaskulární zdraví a cukrovku to zkoumala australská studie, první svého druhu.

 

Nástrahy travního lyžování: jste rychlejší než na sněhu, zabrzdit je problém

Zdroj Zdroj: idnes.cz     08.08.2021 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Co dělá lyžař v parném létě? Docela dobře může lyžovat na trávě. Pokud má ovšem grasski. Lyžování na zelené sjezdovce začíná být čím dál víc populární. Sjet si na lyžích kopec i v létě přitahuje spoustu lidí, píše magazín Víkend.

 

V zimě do Egypta – Jaké to má výhody?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     09.01.2024 (11:57)     Sekcia zajimavosti

Egypt je překrásnou a cenově zajímavou destinací, kam směřuje v létě velké množství turistů. Co byste ale řekli zimní návštěvě? Toto období má totiž také své kouzlo a osloví primárně milovníky poznávání. Ano, léto strávené na egyptských plážích vyhovuje vyznavačům plážového relaxování. Pro obdivovatele historických památek ovšem není nejlepší, protože v létě panují v Egyptě vysoké teploty. Opakem

 

Albánská skartovačka. Z nepohodlných dokumentů hnětl režim těsto

Zdroj Zdroj: idnes.cz     15.09.2022 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jak rychle a spolehlivě zlikvidovat tuny tiskovin a statisíce dokumentů? Albánské ministerstvo vnitra a tajná policie našly odpověď. Pomohly jim pekárenské hnětače těsta.

 

Ostrov kanibalů. Stalinistický režim na Sibiři zrealizoval noční můru

Zdroj Zdroj: idnes.cz     30.04.2024 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Pochytali na moskevských ulicích tisíce lidí, zločince, straníky, dělníky, matky od rodin. Deportovali je na Sibiř. Podle plánu stalinistických pohlavárů ji měli kolonizovat. Kvůli bídě a hladu skončila celá výprava za kolonizací pustiny na ostrově Nazino běsněním včetně kanibalismu.

 

Jak žili vládci minulosti?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.09.2022 (09:42)     Sekcia zajimavosti

Řekne-li se vládci minulosti, většina z nás si představí krále a královny. Životní styl a denní režim vládců minulosti byl značně odlišný od toho, jak jej známe dnes. Jaké obvyklé i neobvyklé návyky byly typické pro panovníky v minulosti? Na hodinách dějepisu či historie se o panovnících a vládcích učíme spíše v souvislosti s jejich

 

Vzpoura Romů: Do plynu nepůjdeme!

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     20.03.2021 (17:21)     Sekcia zajimavosti

Hnacím motorem zvrácené nacistické ideologie byl především antisemitismus. Avšak nejen Židé leželi nacistům v žaludku. Režim pronásledoval každého, kdo odmítal žít podle daných standardů, kdo nebzýval nacionalismus a alespoň navenek slepě nevěřil tomu, že Hitlerova cesta je jediná ta správná. Vysoký blonďák a vysoká blondýna obklopeni houfem poslušných dětí. On zemědělec a voják, ona příkladná

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy