Král šarlatánů. Falešný kazatel podváděl na velkoprůmyslové úrovni

Zdroj Zdroj: idnes.cz     19.09.2024 (00:00)     Sekcia zajímavosti

Z bezostyšného lhaní a podvodů si udělal živnost. Byl vytrvalý a nesmírně drzý. Mísil ezoteriku a víru s New Age blábolením. Curtis Howe Springer byl legendou. Stal se nekorunovaným králem prodejců všemožných léčivých vodiček. Šejdířství povýšil na mistrovské řemeslo, když si otevřel falešné lázně. celý článek

Související články
 
Ďalšie články
 

Kambo, toxická medicína pralesa. Drsný rituál, nebo jen byznys plánu šarlatánů?

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.07.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Jed obíhající v krevním řečišti na čas vytvoří z vašeho organismu tak nehostinné prostředí, že v něm žádné patogeny nedokážou přežít. Plameny bolesti doslova vypálí zárodky všech zhoubných chorob. Tak má údajně fungovat rituál, který si od jihoamerických šamanů vypůjčili šarlatáni a léčitelé.

 

OBRAZEM: Feminismus dělá z žen čarodějnice, hlásal Pat Robertson

Zdroj Zdroj: idnes.cz     10.06.2023 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Věřil v boha a věřil v televizi. A především v politickou moc. Jeho náboženství hledalo nepřátele, jeho politika nástroje, jak je potírat. Evangelický kazatel Pat Robertson mluvil víc o peklu a trestu než o citu a lásce. Hluboce ovlivnil americkou politiku a neuvěřitelně zbohatl. Zemřel ve čtvrtek 8. června 2023, bylo mu 93 let.

 

České porodnictví: Výkladní skříň zdravotnictví

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     29.04.2024 (10:00)     Sekcia zajimavosti

Navzdory podfinancování, stávkám a přes všechny problémy je české zdravotnictví na vysoké úrovni. A výkladní skříní celého kolosu je porodnictví, i přes rostoucí neplodnost, vyšší počet těhotenských komplikací a ne zcela zdravých těhotných žen. České porodnictví se dlouhodobě drží na mimořádné úrovni. V nejvýznamnějších parametrech, jako je novorozenecká nebo mateřská úmrtnost, se ČR svými výsledky

 

Policejní kuriozity 2023: Mrtvá gumová panna, falešný pes i zamilovaný řidič

Zdroj Zdroj: idnes.cz     16.01.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Policisté na tísňových linkách 156 a 158 řeší zejména závažná oznámení. Občas ale jejich rutinní práci prosvětlí a odlehčí neočekávaná legrace. Přinášíme jejich nejúsměvnější zážitky za minulý rok.

 

Zločinec, sukničkář a dvojitý agent hrdina. Eddie Chapman žil naplno

Zdroj Zdroj: idnes.cz     28.04.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Podváděl, kradl, pil, střídal milenky. Po celý život byl postavou kriminálního světa. Jenže za druhé světové války byl jeho význam pro britskou tajnou službu enormní. Jako dvojitý agent Eddie Chapman využil svou krajní chladnokrevnost a nejzpupnější sebevědomí.

 

Falešný indián Long: lež byla snesitelnější, než žít jako černoch

Zdroj Zdroj: idnes.cz     07.05.2020 (00:00)     Sekcia zajimavosti

Zažil rasovou segregaci a diskriminaci. A už jako teenager pochopil, že běloši z jakýchsi důvodů chovají k indiánům přece jen určitý respekt. Zatímco „negry“ zcela opovrhují. Proto se Afroameričan Sylvester Clark rozhodl, že se stane indiánem.

 

Falešný pracovník kriminálky vraždil. Měl z toho 60 korun a 20 let vězení

Zdroj Zdroj: idnes.cz     18.03.2021 (18:00)     Sekcia zajimavosti

Sálem vesnické hospody se nesla muzika. Bylo téměř plno. Jen u stolu pod věšákem byly tři židle volné. Čtvrtou už obsadil starší muž, který s čelem opřeným o umakart spokojeně spal. Odstrčila jeho zvětralé pivo a papírovým táckem smetla na zem popel z cigaret. Budou mít soukromí, tenhle je rušit nebude.

 

Jak vzniká produkce řeči?

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     18.09.2024 (15:00)     Sekcia zajimavosti

Přemýšleli jste někdy nad tím, jak funguje mechanismus naší řeči na psychologické úrovni? Jakým způsobem se stane například to, že svým přátelům řekneme o parádním zážitku z dovolené? Naše řeč je jednou z věcí, které nám přijdou tak samozřejmé, že nad nimi ani nepřemýšlíme. Ale uvažme jen to, že musíme naplánovat smysl toho, co řekneme, převést tento

 

Hydrolog Václav Šípek: Voda je. Rozhodují ale extrémy, ne průměr

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     13.01.2021 (07:00)     Sekcia zajimavosti

Česko vysychá na troud. Podle vědců a portálu Intersucho procházíme nejsušší a nejhorší epizodou za posledních 500 let. Průměrný deficit srážek se za pět let od roku 2015 pohybuje celostátně na úrovni zhruba 400 milimetrů, dvakrát pod vodní bilancí z let 1961–2000. Je opravdu tak zle? „Vodu budeme mít vždy, jen se musíme naučit ji jinak

 

Češi se podíleli na odkrytí vzniku kovu

Zdroj Zdroj: 21stoleti.cz     05.06.2020 (13:20)     Sekcia zajimavosti

Mezinárodní tým složený z vědců z Česka, Spojených států amerických a Německa dokázal detailně zmapovat proces, při němž vzniká kov, jedná se o průlomový objev. Nová studie publikovaná v odborném časopise Science popisuje přechod k jakémusi kovovému chování na molekulární úrovni. Je všeobecně známé, že jsou pro kov charakteristické volné elektrony, ty způsobují velkou elektrickou

Nové zprávy z Europy. Astrobiologové se z nich neradují

Co nového na Marsu?

Starověký Egypt: Země matematice a astronomii zaslíbená

Když píše umělá inteligence

Zikmund Lucemburský, nejpomlouvanější český panovník. Zásluhy měl ale státnické

Nestačí jen mačkat tlačítko. Bike Unchained 2 vyžaduje strategii

Papírové fotky kdykoliv, do 41 sekund, v kvalitě jako z fotolaboratoře

Vytisknout si kasárna? Armáda chce překvapit zlomovou 3D technologií

Skákající geny mají pozitivní vliv na rostlinná společenstva

Nastává doba postantibiotická. Rezistence vůči antibiotikům je na kritické úrovni

Jsem král prstového zápasu. Chci tetování na oslavu, žádal mistr světa

Návrat citu po poranění míchy už není jen zbožným přáním

Ta ňadra jsou pravá? Příběh ženy, jež připravila o trůn bavorského krále

Král velehor. Jerzy Kukuczka byl horolezcem plným vášně a troufalosti

Jak přišel na svět pražský groš?

MOgirl Tynessa: Žiju podle sebe, kritika druhých mne posunula nejvíce

Rozsudek vynesl souboj. Rytířský duel byl rychlý a brutální, jiný než ve filmu

Pavel Onderka: „Král Škorpion“ súdánské archeologie

Bojovník, intrikán, zakladatel státu. Přemysl Otakar I. byl statečný i cynický

OBRAZEM: „Upír“, Máří Magdaléna, vladaři. Díky 3D ožívají lidé minulosti

Nejmocnější český válečník. Přemysl Otakar II. vládl od Baltu po Jadran

Jupiter: Obří otesánek, který neváhal spolknout planetu desetkrát větší než Země

V soutěži o největší počet měsíců ve Sluneční soustavě jde Jupiter do trháku

Král souhvězdí Orionu chystá monstrózní nebeské divadlo

Český černobílý svět. Africký král z Bruntálu odhaluje osudy a kořeny Afročechů

 
Počasí Kurzy

1 € = 27.453   CZK

1 € = 0.7276   GBP

1 € = 1.0736   CHF

1 € = 4.1582   PLN

1 € = 1.1168   USD

Program

Markíza19:00 TELEVÍZNE NOVINY

 

Jednotka19:55 Góly - body - sekundy

 

Dvojka20:00 Záznam zo žrebovania: KENO 10, Keno Joker, Loto, Joker, Loto 5 z 35 (B)

 

JOJ19:30 NOVINY TV JOJ

 

Kompletný tv program

Reality Horoskopy

Beran: Ak sa vás partner pýta, ako využijete voľné dni, vy sa pýtajte, ako si ich predstavuje. Je možné, že sa s vami bude chcieť pochváliť a pozve vás medzi priateľov, na ich úsudku mu veľmi záleží.

Býk: Dnes zacítite pocit naplnenia a úspechu. A ak sa darí vám, vaši priatelia a známi môžu rovnako počítať s vašou podporou a pomocou. Čaká vás množstvo pracovných aj súkromných stretnutí, kde prejavíte svoju schopnosť prejaviť účasť a poskytnúť cennú radu.

Blíženci: Dnes je váš deň, tak to využite. Poteší vás nejaká dobrá správa. Všetko sa pohne dopredu. Rozdávajte okolo seba úsmevy a ukazujte veselú tvár, lebo nie ste tak chudí, aby ste trocha šťastia nemohli dať.

Rak: Ak sa budete dnes predbiehať v rade alebo nebudete radu rešpektovať, môžete prísť domov dosť zničený. Na vašom okolí potom bude vysvetliť vám, prečo tomu tak je.

Lev: Ak sa chcete hádať, uvedomte si, že deň vám dáva energiu, takže máte dosť síl, aby ste neuhli a vytrvali až do víťazného konca. Buď uhnete, alebo deň zakončíte ujmou na zdraví.

Panna: Dnes vám uspokojenie môže prinášať iba láska, ale pretože váš nepružný a konzervatívny postoj môže hocikoho odradiť, voľte radšej úsmev. Ak sa k vám opačné pohlavie dnes priblíži, využite svoje šance.

Váhy: Plný energie budete iba v dopoludňajších hodinách. Celý ďalší zbytok dňa budete vyžadovať citlivejšie a jemnejšie zachádzanie. Ak si to navzájom poskytnete s ostatnými, budete celkom v príjemnej pohode.

Štír: Neprehrabávajte vrecká svojmu partnerovi! List od nelegálneho partnera tam síce neobjavíte, ale mohli by ste nájsť podrobný rozpis všetkých domácich prác, ktoré chce vo voľných dňoch stihnúť, čo by vás spoľahlivo otrávilo.

Střelec: Nesmiete sa stať panovačnými až diktátorskými. Mohlo by to mať netušené následky. Hľadajte svoje prednosti a verte, že ste dobrý taký, aký ste. Vo vzťahu máte potrebu väčšej istoty, alebo by ste radi realizovali niečo, čo vám už dlho vŕta v hlave.

Kozoroh: Dovoľte si byť voľný a ničím nezaťažený, aj keď je situácia neúnosná a vy máte pocit, že sa vám niečo vymklo z rúk.

Vodnář: Vaša dnešná fyzická odolnosť sa nedá porovnávať so silnejším znameniami horoskopu. Potreba odpočinku je u vás proste vyššia, a tak pozorne vnímajte signály vášho tela, ktoré poukazuje na preťaženie organizmu.

Ryby: Pozor dajte pri vysvetľovaní hocičoho. Budete hovoriť rýchlejšie než normálne a môžete nechtiac vyrobiť dosť veľký trapas. Pokiaľ nemusíte, radšej sa k ničomu nevyjadrujte, najmä nie písomne.

Ďalšie horoskopy